© 2012 edwin

portretfotograaf groningen

fotograaf groningen edwinvandegraaf.nl from edwinvandegraaf on Vimeo.

Aan al mijn fotoworkshop-studenten geef ik de tip mee om als ze nog geen 50mm lensje hebben deze aan te schaffen zodat ze kunnen oefenen met beperkte scherptediepte in hun foto’s voor relatief weinig geld. Ik gebruik zelf de Canon 50 mm 1.4, maar de goedkopere 1.8 variant van Nikon en Canon b.v. geeft ook al mooie resultaten.

Hierboven staat nog een keer het overzicht van 50 dagen op pad met mijn 50 mm, alle foto’s zijn dus met dezelfde brandpuntsafstand gemaakt. De scherptediepte is uit te rekenen met een handig app voor op je telefoon, of online via de Depth of field calculator.

Wil je meer weten over het gebruik van jouw eiegen camera? neem dan contact op voor een workshop.

Hieronder een foto uit de serie van 50 | 50

canon 50 mm 1.4 op canon 40 d voorbeeld brievenbus groningen

 

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Tumblr
  • Flickr
  • YouTube