© 2011 edwin garnwerd groningen

Cafe Hammingh Groningen

Hieronder een foto vanaf het terras bij Hammingh in Garnwerd, een bgrip in Groningen en omstreken.

garnwerd groningen

Vanaf de site van cafe Hammingh www.cafehammingh.nl:

Café Hammingh

Het café is gelegen aan het Reitdiep, van oudsher de vaarverbinding tussen de stad Groningen en Zoutkamp. Egbert Hammingh sr. liet het pand in 1876 bouwen. Ruim honderd jaar, tot 1982, werd het café door drie generaties van de familie Hammingh gerund.

Sinds de bouw van café Hammingh in 1876 is er binnen weinig veranderd… Ga zitten in de gelagkamer op de oude thonetstoelen en u waant zich honderd jaar terug in de tijd. De vloeren en de balken zijn gemaakt van reeds lang gesloopte schepen en maken er een echt huiskamercafé van. Een sfeer die in het hele gebouw terug te vinden is. Want naast het café gedeelte beschikt het pand over een klein restaurant, een authentieke opkamer en een schitterende bovenzaal.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Tumblr
  • Flickr
  • YouTube