© 2010 edwin cafe in groningen

de sigaar groningen

van de website van de sigaar:
“Café De Sigaar is een klein grand café in hartje Groningen. Tijdens de opening op 30 juni 2008 is daar de laatste sigaar in rook opgegaan. Na die dag is roken in de horeca verboden verklaard in Nederland.
Maar de historie blijft.

Het café was in vroeger tijden een sigarenmagazijn met kapsalon, waar dames en heren tijdens hun knipbeurt een sigaar konden nuttigen.

Nu drinkt u op deze unieke plek aan de gracht een kop koffie tijdens een bezoek aan de stad of na het werk een borrel met collega’s. Ook zijn diverse broodjes en borrelhapjes te bestellen. Hoewel u nu al buiten kunt zitten breidt Café De Sigaar haar terras komend voorjaar uit met een zonnig terras langs het water. Dit terras biedt uitzicht over de nostalgische boten te midden van het bruisende stadsleven!

In het café zijn de sporen van de geschiedenis overigens nog steeds zichtbaar. Aan het plafond vinden we een sigaarvormige zeppelin die vloeiend overloopt in een bijzondere muurschildering. De eigentijdse sfeer maakt het café voor zowel jong als oud zeer toegankelijk.

Kom gerust eens langs: ‘wie uit wil gaan, kan hier naar binnen’”

en zo is het….
cafe in groningen

Update jan 2012: inmiddels wordt er druk gebouwd in en om de Sigaar, er komt een heel groot stuk, vanaf de Brugstraat kroeg / espresso, late bij, dit wordt een mooie koffiebar met wifi en dergelijke, mooie zaak voor borrels of zakelijke afspraak. ohw, ja, de naam: Espressobar MissBlanche Groningen

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Tumblr
  • Flickr
  • YouTube